Galleria

© Halsdon Arabians

Luonne © Break

Selene ox

VH05-003-2869
SEA tamma - ruunikko, 153cm
13.10.2008, 8v (epäsäännöllinen ikääntyminen)
3v - 13.01.2009, 4v - 13.02.2009

Kenttäratsastus: Vaativa A, 80cm, 100cm

Kasvattaja: Break
Omistaja: Jasny (VRL-01414)

Luonne

Elena on mitä luottavaisin tamma; voisipa sanoa että Elena löytää jokaisesta jotakin hyvää. Tamma tervehtii kaikkia vieraista tuttuihin ystävällisellä hörinällä, rakastaen osakseen saamiaan rapsutteluja. Elena luottaa lähes sokeasti jokaiseen vastaantulijaan, mikä on sekä hyvä että huono asia. Toisaalta voi vain toivoa ettei kukaan revi rikki tamman luottavaista luonnetta, ei estä Elenaa näkemästä maailmaa yhtä kauniina kuin ennen. Kukapa voisikaan? Elena nimittäin tuntuu vievän jo ensisilmäyksellä sydämen itselleen - kauniin tamman viaton, lämmin ja luottavainen katse saa sydämen sykähtämään pakostakin. Elena ei kerjää huomiota, tamma on rauhallinen karsinassaankin, mutta toisaalta Elena tervehtii ohikulkijoita lähes aina, tullen mielellään rapsuteltavaksikin. Elena ei ujostele millään tavoin vieraita, vaan hyväksyy näiden läsnäolon karsinassaankin, enemmänkin huomiota hakien kuin torjuvasti luimien. Tammaan on siis todella helppo tutustua, sillä Elena on avoin ja tuntuu aina uskovan jokaisesta pelkkää hyvää. Elenaa onkin ihanaa hoitaa, sillä tamma on mitä lempein luonne - tamma pyrkii miellyttämään ihmistä rauhallisella ja ystävällisellä käytöksellään. Joskus myös pieni hellyydenkipeyden puuska voi saada vallan, mutta tuskinpa kukaan voi vastustaa Elenan huomionosoituksia. Jopa aloittelijat pärjäisivät tämän lämminsydämisen tamman kanssa, joka ei satuttaisi koskaan ketään tahallaan. Elena onkin jokaisen hevosrakkaan unelma - tamma on luotettava ystävä, joka on aina valmis kuuntelemaan hoitajaansa. Herkkä tamma on välillä lähes inhimillinen, Elena aistii hyvin herkästi eri ihmisten mielialat. Elena lienee perineen äidiltään lempeän sydämensä, mutta toisaalta tammasta löytyy riehakkuuttakin josta voinemme kiittää Elenan isää.
Elena rakastaa ulkonaoloa, onkin ihanaa seurata tamman iloa sen päästessä laitumelleen. Elena on ulkona yleensäkin hyvin pirteä ja hyväntuulinen, mutta laitumelle päästessään Elena vasta puhkeaakin kukkaan - neitokainen liikkuu sulavasti ja kevyesti eteenpäin korvat höröllään, tervehtien jokaista hevosta ystävällisellä hörinällä, käyttäen hyväkseen koko laidunalaa saadessaan venytellä jalkojaan esimerkiksi karsinassa vietetyn yön päätteeksi. Elena ei ujostele vieraita hevosiakaan - tamma on kaikkien ystävä ja moni lajitovereista pitääkin lempeäluontoisesta, mutta silti jokaista yksilönä kunnioittavasta tammasta. Elena ei koskaan haasta riitaa, vaan alistuu mieluummin. Tamma jakaa mielellään heinäkasansakin muiden kanssa, hyväksyen seurakseen muiden hylkimätkin hevoset. Elena ystävystyy nopeasti sosiaalisen ja elämäniloisen luonteensa ansiosta. Onkin ihanaa seurata Elenan huoletonta elämää laitumella, tamma tuntuu suorastaan hehkuvan raikkautta ja iloa. Orien seurassa Elena on vapautunut ja vallaton, yleensä komistukset eivät saakaan silmiään irti kauniista ja huolettomasta Elenasta. Mutta kyllä Elenakin huomiotaan oreille jakaa, eritoten kiimassa ollessaan.

Elena antautuu laitumelta kelle tahansa, niin tutuille kuin tuntemattomillekin, tullen jo hakijaansa vastaan pehmeässä ravissa kuullessaan nimensä mainittavan. Elena usein tervehtii hakijaa höristen ja puhaltamalla hellästi lämmintä ilmaa tämän kasvoille ennenkuin siirtyy tutkimaan hakijan taskuja herkkujen toivossa. Päitsien laiton ajan tamma seisoo nätisti ja rauhallisesti aloillaan, laskien usein päätään huomaavaisesti alemmas helpottaakseen hakijan työtä. Taluttaessa Elena astelee nätisti, mutta reippaasti hakijansa vierellä, ympärilleen vain uteliaasti katsellen. Tamma ei kuitenkaan rynni tai kisko riimunnarua, joten Elenaa voi huoletta taluttaa löysemmälläkin riimunnarulla. Tamma kyllä pysyy kuuliaisesti hoitajansa vierellä, yrittämättäkään lähteä omille teilleen - tosin ei tamma aina malta vastustaa kiusausta nähdessään herkullisen voikukan tien varressa... Kuitenkin Elena on todella kiltti taluttaessakin, tamma malttaa seistä aloillaankin kärsivällisesti pidemmän aikaa.

Elenaa on todella ihanaa hoitaa, sillä tamma on huomaavainen ja lempeä. Eikä Elenan hellyydenosoituksia voi vastustaa kukaan. Elena nimittäin huomioi aina hoitajansa, rakastaen tältä osakseen saamaa huomiota - eritoten hoitamisen päätteeksi tamma kerjää lisää silityksiä puskemalla esimerkiksi päätään hoitajansa syliin. Elena osaa siis olla todella hellyyttävä, eritoten katsoessaan hoitajaansa suorastaan syötävän suloisesti suurilla, viattomilla silmillään. Elenaa ei kuitenkaan tarvitse sitoa hoitamisen ajaksi kiinni, sillä tamma pysyy nätisti aloillaan jo pelkästä pyynnöstä. Harjauksen aikana tamma rentoutuu kokonaan, aristamatta mitään kohtaa kehostaan. Kaviotkin tamma nostaa nätisti ilmaan pelkästä "nosta"-käskystä. Varusteet nähdessään Elena vain höristelee korviaan uteliaasti, nuuhkien varusteitaan tarkkaan. Tamma ei kuitenkaan pullistele edes satulavyön kiristyksen aikana ja Elena ottaa suitsetkin kiltisti päähänsä, samoin kuin kuolaimet suuhunsa. Aloittelijakin tosiaan onnistuisi satuloimaan Elenan, jonka mielessä ei edes käy temppuilemisen mahdollisuus. Suojien laiton ajan tamma seisoo nätisti aloillaan, silloin tällöin vain lämmintä ilmaa hoitajansa niskaan puhaltaen.

Elena on energinen, pirteä ja seikkailunhaluinen tamma, joka rakastaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tämä tamma ei todellakaan kavahda haasteita, kaikki on siis ratsastajasta kiinni. Elena on kyllä aina valmis astumaan tuntemattomaan, antamatta pelon kahlita itseään. Elenan kanssa onkin mahdollista päästä etenemään vaikka minne asti, tälle tammalle kaikki ovet ovat avoinna ja lukossakin olevat Elena on aina valmis murtamaan. Elena on uskomaton hevonen, ystävä, joka ei koskaan peräänny vaan antautuu vaaroihin yhdessä ratsastajansa kanssa. Elena ei koskaan jätä ratsastajaansa pulaan, tamma on uskollinen ratsu. Elena on herkkä ratsu, jolle riittävät mainiosti hellät avut. Aloittelijatkin pärjäävät Elenalle, joka on aina valmis antamaan ratsastajalleen anteeksi tämän virheetkin, mutta rohkean ja taitavan ratsastajan käsissä Elena on voittamaton. Selkäännousun ajan Elena pysyy nätisti aloillaan, vaikka voikin viskoa hieman päätään vilkkauden merkiksi. Tamma kuitenkin lähtee liikkeelle vasta ratsastajan pyynnöstä.
Elena omaa upeat liikkeet, jotka pääsevät parhaiten esiin juuri kouluratsastuskentillä. Vaikka Elena on peloton ja vauhdikas, tamma jaksaa silti keskittyä kouluratsastukseenkin. Kentällä Elena antautuu täysin ratsastajansa käsiin, tehden parhaansa mukaan kaiken mitä tämä pyytää, pyrkien miellyttämään ihmistä. Tamma jaksaa keskittyä, eikä kuumu pidemmissäkään harjoituksissa. Elena taipuu kauniisti ja sulavasti, omaten erittäin miellyttävät ja pehmeät askeleet. Elena on erittäin lahjakas ja kärs

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Imhotep++++
KTK-III
ii. Hazal iii. Planat
iie. Serbent
ie. Muysira iei. Perillo
iee. Baronae
e. Dejá Vu ox
YLA2
ei. Chief of Sky ox eii. White Moment ox
eie. White Lie ox
ee. Delillah Montaque´s ox eei. Awarton ox
eee. Finted Skeleton ox

15.03.2009 ox o. TH's El Horus ox (i. Prince of Fairytale ox)

Kilpailukalenteri (vain sijoitukset)

AHAC points: 0

KERJ - 1 voitto - 5 sijoitusta = 6

24.05.2009 - kutsu - Helppo luokka - 4 / 42
30.03.2009 - kutsu - CCI/CIC1 - 5 / 30
12.02.2009 - kutsu - Tutustumisluokka - 1 / 30
09.02.2009 - kutsu - Tutustumisluokka - 4 / 38
31.01.2009 - kutsu - Tutustumisluokka - 5 / 77
15.01.2009 - kutsu - Tutustumisluokka - 3 / 41


HAWA (SIVUKARTTA) © JASNY 2006 / ULKOASU © TANGERINE 2013 / OTSIKON KUVAT © WINSDOWN FARM
Hawa Gaited Horses on virtuaalitalli! / Hawa Gaited Horses is a sim-game stable!