Esittely

Tarina alkoi siitä, kun virtuaalisessa Saksassa sijaitsi pieni ja hieman rönsyinen kymmenen hevosen talli. Paikka oli mukava, kotoisa ja kaikki tarpeet täyttävä, eikä minkäänlaisia muutos- tai laajentumisaikeita ollut. Silloisen Phantasmagorian ohjaksissa oli Janessa Driscoll, kolmeakymmentä ikävuotta lähestyvä iloinen ja muiden kanssa toimeentuleva nainen.

Vuoden 2011 alussa Janessan hehtaarien kokoisen tilan omistava isoisä menehtyi luonnollisesti jättäen koko perintönsä lähisukulaisilleen. Saksassa asuva Janessa ei ollut muutamaan vuoteen tavannut isoisäänsä, mutta pienenä tyttönä hän oli papan hevostilalla saanut ratsastaa ja hoitaa poneja. Nuoruudessaan hänellä oli ollut isoisään oikein hyvät välit, ja Janessa peri melkoisen läntin maata. Ei siinä muu auttanut tällaisen tilaisuuden tullessa kuin pakata itsensä ja hevosensa lentokoneeseen ja matkata Englannin Yorkshire Dalesiin. Maat oli jaettu sukulaisten kesken muutamaan osaan, mutta Janessa koki järkytyksen ymmärtäessään oman alueensa suuruuden. Se sisälsi kaksi suurta kartanoa, huikean kokoisen tallin ja monien kilometrien upeat maastot.

Aluksi talli tuntui jättimäiseltä, etenkin vain muutamalle hevoselle, mutta Hawa Gaited Horsesiksi muuttunut Phantasmagoria alkoi nostaa enemmän päätään askellajihevosten parissa, ja pian karsinat alkoivat täyttymään uusilla hevosilla. Kasvatustoiminta lisääntyi, ja monen hehtaarin alueet valtasivat niin kauniit kuin komeatkin hevoset, ja tilan koko tuntui juuri sopivalta.

Asuinrakennuksien historia vie niinkin pitkälle kuin 1600-1700-lukujen vaihteeseen, mutta tallirakennuksista suurin osa on rakennettu vain muutama kymmenen vuotta sitten. Tietysti asuinrakennuksia on paikattu ja entisöity monet kerrat, niin että sieltä löytyy modernit mukavuudet ilman että talo on kadottanut entisaikojen loistoansa. Vaikka koko paikka on vasta entisöity ja kylpee uudessa upeudessaan mukavuuksineen, silti tietynlainen talleille kuuluva rauha, viihtyvyys, harmonia ja kotoisuus ovat saatu säilytettyä.

Kuvat © Daydream, Spiritwoman1, Queenselphie, jimmyharris

HAWA (SIVUKARTTA) © JASNY 2006 / ULKOASU © TANGERINE 2013 / OTSIKON KUVAT © WINSDOWN FARM
Hawa Gaited Horses on virtuaalitalli! / Hawa Gaited Horses is a sim-game stable!